Optimizare SEO = audit SEO + strategie SEO + implementare optimizari SEO + statistici site optimizat SEO

Optimizare SEO - Importanta si pret optimizare SEO

Optimizarea SEO cuprinde 2 etape distincte: optimizare SEO On-Page si optimizare SEO Off-Page.

Procesul de optimizare SEO modern presupune analiza, marketing, comunicare. Pentru clientii nostri, suntem la curent cu ultimele actualizari in algoritmul de cautare Google. Noi suntem de parere ca nu exista notiunea de “Campanie SEO”, deoarece optimizarea SEO moderna implica actualizari constante si odata atinsa o pozitie fruntasa, trebuie sa ne luptam sa o mentinem! Consideram ca optimizarea SEO reprezinta un parteneriat pe termen lung pe care ni-l asumam. Clientii nostri si-au mentinut pozitiile in urma actualizarilor algoritmilor Google.

Agentia STADI WEB presteaza servicii de optimizare SEO complete (audit SEO, optimizare SEO On-Page, cuvinte cheie, optimizare site, copywriting, optimizare meta tags, optimizare titluri, optimizare headings, optimizare SEO Off-Page, link building).

Ce este Optimizare SEO pentru motoare de cautare (SEO = Search Engine Optimization)?

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) este optimizarea pentru motoarele de cautare si este unul dintre cele mai sigure metode de promovare online. Optimizarea SEO este responsabila de indexarea site-urilor in motoarele de cautare pentru a le creste traficul organic.

Cum functioneaza motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo etc.)?

In momentul in care un utilizator cauta pe Google un anumit subiect, motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo etc.) intorc imediat utilizatorului cele mai relevante site-uri din subiectul respectiv. Daca ignoram anunturile platite (Google Ads), care apar primele si ultimele pe orice pagina de cautare (SERP / Search Engine Results Page), primele rezultate care apar sunt site-urile care au crescut cel mai mult ca pozitie in motoarele de cautare datorita optimizarii SEO excelente si a autoritatii domeniului castigata datorita optimizarii SEO si vechimii. Astfel, aceste site-uri optimizate SEO se bucura de cel mai bun trafic, traficul organic, datorita unei cresteri organice respectand politicile Google.

Traficul targetat, respectiv traficul organic este obtinut in urma aparitiei site-ului in rezultatele cautarilor pe care utilizatorii le efectueaza in motoarele de cautare (Google, Bing, Yahoo). Asta inseamna ca pentru a aparea in aceste cautari, site-ul trebuie sa contina termenii cautati, numiti cuvinte cheie sau expresii de cuvinte cheie. Un site optimizat SEO corect pe cuvintele cheie vizate va aparea in topul rezultatelor pentru termenii respectivi. Astfel, optimizarea SEO targeteaza eficient utilizatorii prin rezultate relevante pentru cautarile lor.

Care sunt pasii procesului de optimizare SEO?

Optimizare SEO inseamna audit SEO, analiza SEO, strategie SEO, implementare optimizari SEO, evaluare si monitorizare statistici in urma optimizarii SEO. Optimizarea SEO cuprinde 2 etape distincte: optimizare SEO On-Page si optimizare SEO Off-Page.

Ce este audit-ul SEO? De ce este important un audit SEO?

Un audit SEO reprezinta o analiza profunda a site-ului, in vederea identificarii problemelor (performanta slaba, erori in cod, optimizari necesare, actualizari, continut duplicat, configurare incompleta sau gresita etc.) care iti afecteaza pozitia in SERP (Search Engine Results Pages). Un audit SEO este, practic, o radiografie a site-ului tau.

Orice audit SEO realizat de echipa STADI WEB este complet transparent si include o lista de verificari ale site-ului. Fiecare strategie SEO conceputa este modelata in baza rezultatului audit-ului SEO, mai exact in baza punctelor forte si slabe ale site-ului.

Care este pretul audit-ului SEO? Cum se calculeaza costul audit-ului SEO?

Agentia STADI WEB nu practica audit-uri SEO gratuite la cerere, deoarece audit-ul SEO este o analiza adevarata, care necesita multa atentie, rabdare si timp. Pentru ca audit-ul SEO reprezinta primul pas in realizarea strategiei SEO, acesta trebuie executat corect pentru a nu afecta ulterior rezultatele optimizarii SEO, care deja este un proces de foarte lunga durata, cu rezultate sigure, dar care pornesc vizibil dupa 3-6 luni si necesita mentenanta continua. Pretul audit-ului SEO variaza cu complexitatea site-ului, numarul de pagini si alti factori legati de site. Astfel, daca doresti servicii SEO pentru a optimiza SEO site-ul tau, solicita-ne o oferta, iar noi iti vom calcula personalizat costul audit-ului SEO.

Optimizarea SEO (Search Engine Optimization) - Strategia SEO corecta este primul pas spre succes

O strategie de optimizare SEO bine pusa la punct duce la cresterea conversiilor pentru o perioada de timp indelungata. Pentru a proiecta strategia SEO, vom realiza un audit SEO site-ului tau si vom forma intrebari relevante asupra activitatii companiei tale, asupra serviciilor prestate sau asupra produselor comercializate. Vom gasi impreuna raspunsuri la toate aceste intrebari pentru a contura strategia SEO ideala. Tine minte ca orice strategie SEO incepe cu un audit SEO al site-ului, blogului sau magazinului online!

Optimizare SEO On-Page. Prima componenta a optimizarii SEO a site-ului tau este optimizarea SEO On-Page.

Optimizarea SEO On-Page este fundamentala pentru obtinerea pozitiilor fruntase in motoarele de cautare. Avand un nume sugestiv, optimizarea SEO On-Page consta in optimizari la nivelul site-ului: optimizare performanta, optimizare imagini, optimizare text, optimizare titlu, optimizare expresii cheie, optimizare descriere, optimizare taguri, optimizare cuvinte cheie, optimizare structura site, optimizare link-uri / URL-uri, optimizare User Experience (experienta utilizatorului pe site).

Optimizare SEO On-Page. Cativa pasi de optimizare SEO On-Page.

 • Optimizare titluri - Tagul “title” este unul dintre cele mai importante elemente ale optimizarii On-Page. Folosim un “title” scurt, dar descriptiv pentru vizitatori. Tagul “title” este primul indicator pe care motoarele de cautare il arata si indexeaza, fiind necesara inserarea cuvintelor cheie targetate. Totodata, este primul element pe care vizitatorul il vede atunci cand cauta un produs sau serviciu prin zeci de rezultate, de aceea trebuie sa fie cat mai sugestiv. Un titlu incomplet sau confuz va conduce la CTR (Clickthrough Rate) scazut si pagina ta din site va avea de suferit in SERP (Search Engine Results Pages).
 • Optimizare descriere - Descrierea paginii trebuie sa fie o descriere informativa asupra continutului paginii, incluzand cuvinte cheie, dar fara a abuza de acestea. Daca descrierea paginii este slaba, CTR-ul paginii va fi scazut, iar pagina va avea de suferit in SERP (Search Engine Results Pages).
 • Taguri HTML semantice - Motoarele de cautare se ghideaza dupa tagurile HTML si inteleg structura site-ului cu ajutorul acestora. Textul din interiorul headingului H1 este cel mai important, potrivit motoarelor de cautare, dar nu trebuie neglijate nici H2, H3. Utilizarea headingurilor este extrem de importanta pentru a defini sectiuni din pagina site-ului tau.
 • Optimizare cuvinte cheie - Continutul text de pe site trebuie sa fie scris pentru oameni, dar optimizat SEO pentru motoarele de cautare. Astfe, cuvintele cheie sunt esenta oricarui text bine redactat, dar nu trebuie sa abuzam de ele. Daca abuzam de cuvinte cheie, algoritmul Google (Bing, Yahoo etc.) va penaliza site-ul si vei rankuri/pozitii slabe in SERP.
 • Optimizare linkuri / URL-uri - Linkurile interne trebuie optimizate atat pentru vizitatori, cat si pentru Google.
 • Optimizare imagini – Imaginile trebuie optimizate pentru ca motoarele de cautare sa le indexeze favorabil. Oamenii interpreteaza vizual imaginile, dar un motor de cautare nu. Importanta optimizarii imaginilor este data de informarea motoarelor de cautare despre ce este imaginea, ce se vede acolo etc.

Optimizare SEO Off-Page. A doua componenta a optimizarii SEO a site-ului tau este optimizarea SEO Off-Page.

Optimizarea SEO Off-Page incepe cu finalizarea audit-ului SEO si a optimizarii SEO On-Page si constituie procesul prin care iti promovezi afacerea in mediul online. Scopul optimizarii SEO Off-Page este cresterea brand awareness-ului, sa apari in topul SERP al motoarelor de cautare si sa atragi trafic organic.

Optimizarea SEO Off-Page presupune procesul de link building, adica generarea de cat mai multe link-uri externe de calitate spre site-ul optimizat. Acest proces se realizeaza prin mai multe modalitati, precum inscrierea in directoare de articole si distribuirea de articole, colaborarea cu influenceri, linkuri reciproce prin intermediul newsletterelor, postari pe blog si marketingul in social media. Link Building presupune linkuri de calitate, deoarece acestea cresc autoritatea domeniului si ajuta paginile site-ului sa fie relevante pentru cuvintele cheie din cautarile utilizatorilor.

Optimizarea SEO Off-Page este un proces derulat constant si pe termen lung, nu exista notiunea de optimizare la un anumit moment si apoi incetarea optimizarii, deoarece rezultatele vor fi pierdute.

Optimizare SEO Off-Page. Cativa pasi de optimizare SEO Off-Page.

 • Creare de linkuri (Strategie Link Building) - Exista zeci sau chiar sute de criterii conform carora Google listeaza site-urile in SERP, dar nu exista o lista a ponderilor. Un lucru este cert: crearea linkurilor (link building) de calitate ajuta substantial site-ul tau sa urce exponential in paginile motoarelor de cautare.
 • Creare de continut text - Nu poti construi linkuri de calitate fara sa creezi continut text de calitate despre afacerea ta online, produsele, serviciile si domeniul in care activezi. Continutul text de calitate este o reteta sigura pentru a crea linkuri in mod natural si distribui pe retelele sociale, deoarece publicul tau tinta va fi cu adevarat interesat de ceea ce ai de spus.
 • Retele de socializare / Social Media (Cont Facebook, pagina Facebook, cont Instagram, cont Twitter, cont LinkedIn etc.) – Social Media este un instrument prin care poti ajunge la potentialii clienti si sa expui mesajele companiei tale. Datorita vizibilitatii crescute, articolele si comunicatele pot ajunge foarte repede la noi cititori, care pot folosi informatiile ca surse de referinta online. Astfel, website-ul tau poate beneficia de noi linkuri naturale, de calitate.

Agentia STADI WEB ofera servicii de copywriting (redactare articole bloguri, descrieri produse, descrieri servicii, newslettere, text landing page etc. – totul foarte bine optimizat SEO). Noi putem ajuta brandul tau sa evolueze si sa transmita mesajul potrivit publicului tinta. Ne vom asigura ca publicul ajunge pe site-ul tau printr-un continut text optimizat SEO pana la ultimul cuvant.

Cat dureaza optimizarea SEO a site-ului? In cat timp apar rezultatele optimizarii SEO?

Optimizarea SEO este un proces lent, dar sigur. Rezultatele in urma companiei de optimizare site SEO nu se vad de pe o zi pe alta, astfel existand tentatia sa cauti solutii mai rapide pentru link building, cu scopul de a trisa si a aparea mai sus in pozitiile SERP. Atentie la optimizarile SEO pe care le aduceti, deoarece strategiile black hat SEO sunt penalizate de Google, iar site-ul va avea de suferit in indexare.

Optimizarea SEO pentru motoarele de cautare este o tactica de marketing eficienta, dar de termen lung. Optimizarea SEO este un proces continuu de planificare, optimizare SEO On-Page si optimizare SEO Off-Page, monitorizare statistici, interpretare statistici, concluzii pe baza analizelor. Rezultatele nu apar peste noapte si se afla in permanenta schimbare, chiar daca ai ajuns intr-o pozitie fruntasa in paginile de indexare. De regula, rezultatele sunt observate dupa 4-6 luni, dar optimizarea SEO trebuie continuata chiar si dupa atingerea pozitiilor fruntase, deoarece algoritmii de indexare sunt in permanenta schimbare, iar fara optimizarile SEO de rigoare, tot progresul va fi pierdut.

Pentru rezultate instante, poti incerca reclama platita pe Google, prin sistemul publicitar Google Ads. Anunturile si reclamele de tip Google Ads inseamna o prezenta constanta pe paginile de rezultate, atat la inceputul paginii, cat si la finalul acesteia.

Agentia STADI WEB cunoaste secretele operarii de campanii Google Ads si ofera servicii de administrare campanii Google Ads optimizate pentru a maximiza ROI-ul. Noi vom gandi alaturi de tine strategia campaniei de promovare Google Ads si o vom implementa astfel incat bugetul tau sa fie folosit cu eficienta maxima!

Avantaje optimizare SEO site. Importanta optimizarii SEO. Optimizare SEO vs Google Ads.

 • Optimizarea SEO ajuta la o buna targetare a publicului - Prin intermediul optimizarii SEO, utilizatorii au mereu cele mai relevante rezultate pentru cautarile lor, fara sa fie atacati de tot felul de mesaje promotionale, reclame, anunturi, oferte, videouri promotionale.
 • Optimizarea SEO permite aderarea la standardele de performanta Google - Obiectivul principal al motorului de cautare este sa ofere cele mai relevante rezultate utilizatorilor din intreaga lume. Pentru a face acest lucru, Google isi perfectioneaza continuu altgoritmii care filtreaza cele peste un miliard de site-uri. Astfel, campania de optimizare SEO implica implementarea celor mai noi standarde de performanta si cresterea continua a valoarii website-ului prin calitatea si cantitatea continutului pentru a tine pasul cu dezvoltarea Google si a ne mentine relevanti in domeniu.
 • Optimizare SEO pentru Brand Awareness
 • Optimizarea SEO are cel mai bun Return on Investment (ROI) - Optimizarea SEO dispune de cel mai bun ROI, adica implica investitie minima pentru profit maxim. Pozitionarea in topul rezultatelor genereaza mai mult trafic organic pe site si mai multi clienti pentru afacerea dumneavoastra.

Cat costa campania de optimizare SEO? Cum se calculeaza pretul optimizarii SEO?

Fiecare campanie de promovare si optimizare SEO este unica, deoarece nevoile fiecarui client sunt diferite. Astfel, pentru a afla pretul optimizarii SEO pentru site-ul dumneavoastra, solicitati-ne o oferta in care ne oferiti cat mai multe detalii despre site, domeniu de activitate, compania dumneavoastra, iar in urma unui audit SEO va vom trimite oferta noastra de pret pentru optimizare SEO personalizata.

Care este garantia rezultatelor optimizarii SEO?

Agentia STADI WEB implementeaza cu succes strategii SEO cu ajutorul experientei, statisticilor campaniilor SEO derulate si a celor mai sofisticate tool-uri pentru monitorizare optimizare SEO. Garantam clientilor nostri transparenta, profesionalism, atentie si rabdare.